dinsdag 30 november 2010

Update ABC (10)

Ik ben gisteravond druk aan het borduren geweest. Vandaag heb ik een hele drukke dag gehad, ben vroeg begonnen en het was haasten om de kindjes op tijd te kunnen halen en daarna nog iets fatsoenlijks op tafel te zetten. Vanavond ga ik even lekker relaxen...
Groetjes!!

maandag 29 november 2010

Update ABC (9)

Nog steeds ziek, maar heb gisteren wel iets gedaan. Morgen ga ik weer aan het werk.
Nu weer even een mini-update.
Groetjes!!

zondag 28 november 2010

Update ABC (8)

Nog steeds ziek, maar inmiddels een tikkeltje beter dan gisteren, bij deze toch een mini-update van het ABC. Ik hoop binnenkort de linkerzijkant van het borduurwerk te bereiken, nog maar een paar letters te gaan.
De kinderen gaan straks met opa en oma mee naar de verjaardag van een hele lieve oudtante, ze hebben er veel zin in en wij hebben nog wat tijd om bij te komen...
Groetjes!!

zaterdag 27 november 2010

Balen!

Ik baal, ik ben ziek!. Vandaag zouden we met de kinderen naar het werk van mijn man gaan, alwaar de Sint een bezoekje zou brengen. Daarna zouden we doorgaan naar de verjaardag van een nichtje, die haar 21ste verjaardag viert.
Man en kinderen zijn alleen gegaan, ik heb met koorts in bed gelegen en onder de douche gestaan... Nu ben ik even op, maar zo duf als een konijn. Van borduren komt op het moment weinig, ik probeer alleen enkele 5 decemberpresentjes af te krijgen.
Hopen dat het morgen beter gaat...
Groetjes!!

donderdag 25 november 2010

Update ABC (7)

Vandaag was het nogal koud in huis. Inmiddels hebben we het relatief warm (16 graden). Dat komt omdat vanmiddag de ramen geplaatst zijn in de uitbouw. Het dak zit nu ook echt dicht en morgen wordt het definitieve dak geplaatst. Elke dag komen we weer een stapje dichterbij een droomkeuken!
Ik heb niet veel kunnen doen, ben zelf niet in orde (koorts, griep...), maar toch weer een klein stukje..
Groetjes!!

woensdag 24 november 2010

Update ABC (6)

Vandaag had de oudste weer zwemles. Dat vindt hij fantastisch en ik ook. Het betekent voor mij een uurtje heerlijk ongestoord borduren.
Daarom vandaag wel een update. Ik heb toch een en ander kunnen doen in dat uurtje. De vorderingen zijn niet zoals ik had gehoopt, maar het gaat toch redelijk...
Met de verbouwing gaat het gelukkig ook goed. De uitbouw is dicht en vrijdag wordt het dak erop gemaakt. Volgende week komt de nieuwe keuken. Er komen dus spannende dagen aan...
Groetjes!!

dinsdag 23 november 2010

Wat een dag!!!

Vandaag helaas geen update. Op het werk was het erg druk, alles van gisteravond moest verwerkt worden in het systeem. Ook veel vergaderd. Toen ik thuiskwam, zag ik dat het erg goed opschoot met de verbouwing (is natuurlijk fantastisch!), de hele achtergevel lag eruit en binnen zat alles onder het stof.
Ik heb vlug de kinderen gehaald, de kinderen aan het eten gezet en ben toen begonnen met schoonmaken. Om zeven uur gauw de kinderen in bed gelegd en daarna verder poetsen! Nu kan ik zeggen dat het beneden weer redelijk toonbaar is (ik heb ook even gauw een dweiltje erdoor gehaald...)
Ik plof zo op de bank en kom daar voorlopig niet meer vanaf!
Misschien morgen wat meer, wellicht zelfs een update...
Groetjes!!! 

maandag 22 november 2010

Update abc (5)

Even een heel kort berichtje, met de update van abc. Gisteren was het erg leuk, de kinderen hebben genoten van de intocht. Toch heb ik nog een en ander kunnen doen, nu een snelle update, ik moet zo naar mijn werk en vanavond moet ik overwerken (!).
Groetjes!!


zondag 21 november 2010

Update ABC (4)

Het gaat goed met het ABC, ik ben gisteren best ver gekomen. De eerste letter is klaar. Ik ben ook verder gegaan met de rand, daar moest ik echt goed opletten, want het patroontje vloeide over in een ander patroontje.
Vandaag hoop ik behoorlijk wat te kunnen doen, maar of dat gaat lukken, is nog even afwachten. Vanmiddag komt Sinterklaas namelijk aan in het dorp. Natuurlijk gaan we daar naartoe met de kinderen. Ik weet niet hoe lang het hele programma gaat duren, voor hetzelfde geld zijn we de hele middag onder de pannen. De kinderen vinden het wel spannend!
Hieronder de foto en hopelijk morgen meer!
Groetjes!!

zaterdag 20 november 2010

Leuke site voor patroontjes

Gisteren heb ik lekker geborduurd aan het ABC. Daar ga ik straks nog even mee verder, maar ik wilde eerst nog even een site delen, waar ik dagelijks kom om leuke patroontjes te downloaden. Voordat je kunt downloaden, moet je je registreren, maar dat vond ik geen probleem, omdat je bij het registreren 10 punten krijgt om een patroon naar keuze te downloaden. Na registratie kun je elke dag gratis een patroon binnenhalen. De patronen zijn zeer divers, dus voor ieder wel wat wils.
Pluspuntje: als je een werkje naar aanleiding van een van de patronen van de site hebt gemaakt, kun je je foto uploaden en dan krijg je ook weer punten om een patroon naar keuze te downloaden (buiten het patroon van de dag).
Van deze site heb ik onder andere al de Engeltjes gemaakt.

Groetjes!!!vrijdag 19 november 2010

ABC 2

Gisteren ben ik lekker bezig geweest met het ABC. De figuren gaan niet zo vlot als bij de patronen die ik de laatste weken heb gemaakt, er zitten veel meer steekjes in, maar het is wel ontzettend verslavend...
Vanochtend heb ik tussendoor nog een paar steekjes gedaan, maar ben ik ook druk geweest met dingen versjouwen in verband met de verbouwing. Er is namelijk een stofwand geplaatst en alle dozen die daar stonden staan nu gestapeld in de kamer. Het wordt nu toch wel heel echt, volgende week wordt er doorgebroken en wordt het dak op de uitbouw geplaatst!
Hieronder de foto van ABC, ik hoop vanavond nog een en ander te kunnen doen.
Groetjes!!

donderdag 18 november 2010

ABC

Gisteren heb ik twee nieuwe kleine projectjes laten zien, waar ik graag mee aan de slag wilde. Dat wil ik nog steeds wel, maar gisteren heb ik de lap van een borduurster op het forum gezien, ze had het ABC van Jan Houtman af! Het zag er zo mooi uit, dat het bij mij ook weer begon te kriebelen. Ik ben dus een stukje verder gegaan met het ABC. Ik moet zeggen, het borduurt echt ontzettend lekker. Omdat ik rechtsboven ben begonnen, ben ik nog niet aan de letters toe. Ik kan niet wachten, ik vind de letters zo mooi!
Vanavond heb ik weer even tijd, dus wellicht morgen een foto met de vorderingen.
Groetjes!!

woensdag 17 november 2010

Nieuwe projectjes

Vandaag heb ik een intensieve, maar ontzettend boeiende studiedag gehad. Natuurlijk later thuis dan gepland, gauw de jongste opgehaald (de oudste was naar zwemles met papa), supersnel gekookt, gegeten en nog even de opname van het Sinterklaasjournaal gekeken.
Even vlot de kinderen in bed gelegd en nu heb ik even twee tellen om iets aan het blog te doen.
Vanavond ben ik namelijk weer op stap...
De 5 december projecten vorderen voorspoedig maar om bekende redenen geen foto's.
Daarom wel even twee werkjes die ik dit jaar op de beurs in Ahoy heb gekocht en waar ik waarschijnlijk morgen een begin mee maak.
Boekenleggers vind ik erg leuk om te borduren, maar ik maak normaal gesproken liever zelf ontwerpen. Voor de boekenlegger van de Big Ben maak ik graag een uitzondering, ik ben gek op Engeland en Engelse dingen.
Ik heb jarenlang gedanst op redelijk niveau, dus toen ik dit pakketje van een danspaartje van Lanarte tegenkwam, kon ik hem gewoon niet laten liggen!
Hopelijk morgen de eerste updates...
Groetjes!!!

dinsdag 16 november 2010

Nijntje merklap

Het Rondo is klaar, ik ga verder met Scherzo, maar ben ook druk bezig met 5 december cadeautjes. Hier kan ik tot de 5de helaas geen foto's van plaatsen, want enkele van de ontvangers kijken ook regelmatig op dit blog. 't Zou toch zonde zijn als het verrassingselement verdween... Daarom plaats ik vandaag in ieder geval een foto van een van de merklappen van Dick Bruna. Ik heb het pakket vorig jaar op de handwerkbeurs in Rotterdam gekocht. De lap is enige tijd blijven liggen, het borduren was redelijk eentonig, maar ik heb wel steeds een stukje verder gewerkt. Enige weken geleden had ik hem af. Het resultaat is erg leuk geworden. Hij ligt nu te wachten om ingelijst te worden. Ik ga hem, als het inlijsten gebeurd is, ophangen in de kamer van de jongste. Die is helemaal gek van Nijntje.
Groetjes!!

maandag 15 november 2010

Update Rondo (9)

Hij is af! Het laatste vak is nu ook klaar en ik moet zeggen dat ik blij ben met het resultaat.
Ik was sinds gisteren niet helemaal in orde en ik ben blij dat ik nu toch de laatste update van het Rondo kan plaatsen.
Scherzo is inmiddels uitgehaald, dus kan ik daar weer vrolijk (!) verder aan borduren...
Groetjes!

zondag 14 november 2010

Update Rondo (8)

Gistermiddag ben ik nog naar de stad geweest voor de DMC. Ik heb nog heel wat meters moeten lopen, maar gelukkig heb ik het kunnen bemachtigen...
Toen ik weer thuis was, heb ik nog even aan Rondo kunnen werken, maar niet zo heel lang; 's avonds ging ik met mijn moeder naar de schouwburg, naar de Theatertour van Waylon. Wat een fantastische voorstelling was dat! Voor de pauze speelde hij werk van mensen die hem geinspireerd hadden (zoals Waylon Jennings, Beatles, Stones, Elvis, Lionel Ritchie). Het was feest! Na de pauze speelde hij eigen werk. Ook dat was swingen geblazen. Er zaten ook veel gevoelige luisterliedjes bij. Wat een zanger is Waylon, hij weet je echt te raken en hij kan alles zingen!
Vanochtend heb ik nog een paar steekjes gedaan en het vak is klaar! Nog eentje te gaan en het Rondo is af...
Groetjes!

zaterdag 13 november 2010

Update Rondo (7)

Gisteravond heb ik weer een vak afgemaakt. Vandaag had ik niet veel tijd, ik kwam tot de ontdekking dat ik garen tekort kwam. Met de kinderen ben ik meteen op pad gegaan, om bij ons in het dorp even te kijken. Voor de jongste moest ik ook nog nieuwe schoenen kopen. Nou, het laatste is gelukt, ik heb twee paar schattige laarsjes gekocht (dan kan ze er weer even tegen).
Het handwerkzaakje in het dorp had echter maar een klein assortiment DMC en natuurlijk net niet de DMC Variations 4240 die ik nodig heb...Het was de eerste en ik denk meteen ook de laatste keer dat ik daar geweest ben.
Helaas had ik geen tijd om nog naar de "stad" te gaan, we moesten immers op tijd thuis zijn voor DE intocht van de goedheiligman. De kinderen hebben genoten van het tv-verslag (en als ik heel eerlijk ben, ik ook...)
Nu ga ik toch nog even kijken of ik het garen in de stad wel kan krijgen, maar voordat ik ga, toch nog even de update van Rondo.
Groetjes!

vrijdag 12 november 2010

Update Rondo (6)

Vandaag heb ik een drukke dag gehad. Vanochtend toen de oudste naar school was heb ik met de jongste inkopen gedaan voor 5 december. We zijn behoorlijk geslaagd.
Vanmiddag lekker naar een speelparadijs voor kinderen geweest. De kinderen hebben zich heerlijk uitgeleefd en moeders konden lekker even bijkomen...
Daarna nog even naar oma, waar we natuurlijk het Sinterklaasjournaal hebben gekeken (het is allemaal zo spannend voor de kinderen!)
Vanochtend heb ik nog heel even kunnen werken aan een vak van het Rondo en ja, het is weer gelukt, een vak af! Nog maar drie te gaan! Dat schiet lekker op, kan ik me daarna wijden aan het maken van enkele 5-12 presentjes...
Hieronder de update.
Groetjes!donderdag 11 november 2010

Update Rondo (5)

Lang leve de zwemles! De oudste is gisteren voor de tweede keer naar les geweest. Hij vindt het geweldig (hopen dat dat zo blijft...) en mama ook; ik heb tijdens dat uurtje weer een blok gemaakt van Rondo. Dat kwam heel goed uit, want 's avonds had ik andere dingen te doen.
Hieronder de foto.Het gaat nu echt wel opschieten, ben benieuwd wanneer ik hem af heb.
Verder kreeg ik 's middags nog een leuk pakketje binnen, besteld via een webshop. Ik ben nogal gek van Schotland en toen ik deze pakketjes zag bij de site, heb ik wel even nagedacht, maar ze toch besteld! Het zijn een boekenlegger, scharenvinder en naaldenboekje, alledrie met het motief van de distel. Misschien de volgende projecten?
Groetjes!


en alweer gedraaid, toch eens gaan uitzoeken waar dit door komt....

woensdag 10 november 2010

Update Rondo (4)

Het tien minutengesprek hebben we achter de rug. De leraren waren behoorlijk uitgelopen, we moesten een half uur wachten, maar daarna hebben we een heel prettig gesprek gehad. Onze oudste heeft het prima naar zijn zin in groep 3 en hij doet het prima! Dat was voor ons heel prettig om te horen, hij is namelijk versneld "door de kleutergroepen" gegaan. Thuis laat hij duidelijk zien wat hij allemaal kan, maar in het verleden deed hij dat op school niet. Dit jaar gelukkig wel. Ook sociaal gaat het goed, hij ligt goed in de groep, speelt veel met andere kinderen en kan goed samenwerken.
Na het gesprek heb ik nog een paar steekjes kunnen doen en hieronder zie je het resultaat. Voor de afwisseling heb ik eerst de hoek rechtsboven afgewerkt. Dat was erg leuk om te doen.
Groetjes!

dinsdag 9 november 2010

Rondo update (3)

Gisteravond kon ik inderdaad lekker nog even borduren. Kindjes zijn erg lief gaan slapen en de was was zo klaar. Het tweede vak van Rondo is nu af. Ik had de update eerder vandaag willen plaatsen, maar had helaas geen tijd (de jongste kan om half acht naar de kinderopvang worden gebracht en ik moest om acht uur al beginnen vandaag. Het is op dinsdag altijd heksen...) Na een drukke dag en een heleboel vergaderen, heb ik, na het eten en de kinderen naar bed brengen, nu heel even tijd voor mezelf. Zo meteen hebben we het eerste tien minuten gesprek van de oudste, in groep 3. Toch wel weer spannend, ik ben benieuwd hoe hij het op school doet...
Hieronder dus de update met het tweede vak klaar, heeeeeeel misschien morgen weer een stuk verder (ik ga in ieder geval m'n best doen)
Groetjes!!!
en de foto is weer gedraaid tijdens het uploaden... Vreemd... excuses!!

maandag 8 november 2010

Rondo update (2)

Ik heb gisteren aardig door kunnen werken. Ik heb besloten om eerst de omlijning van de vakken af te maken, ik zat zo lekker in het ritme!
De omtrek van de vakken is dus klaar. Nu de invulling ervan nog.
Ik hoop vanavond het tweede vak af te kunnen maken en misschien zelfs te kunnen starten met het derde vak. Een en ander is natuurlijk afhankelijk van het feit of de kindjes lief gaan slapen en of de strijk opschiet...
Vanavond moet mijn man namelijk overwerken en regel ik de boel thuis alleen. Duimen dus voor lieve kindjes en weinig kreuksels in de kleren :)!

zondag 7 november 2010

Update Rondo (1)

Ziezo, het eerste "vak" van Rondo is af, nog vier te gaan en dan nog de randen erom heen.
Ik moet zeggen, dat het heel voorspoedig gaat (even afkloppen, dat dacht ik bij het Scherzo ook...).
Het garen borduurt heel prettig, fijner dan het garen dat ik bij de andere drie delen van Whispered by the Wind heb gebruikt (bij de andere drie wilde de draad nogal eens afbreken, is bij dit garen tot op heden nog niet gebeurd).
Hieronder de foto van het eerste vak. Ik ga gauw verder met het tweede!


zaterdag 6 november 2010

Scherzo update (3) en Rondo

Gisteravond heb ik een deel van Scherzo uitgehaald en heb een stuk verbeterd. Ook vandaag heb ik druk aan Scherzo gewerkt, tot ik er vanmiddag achterkwam dat ik verkeerd uitkwam. Ik had er geen puf meteen weer een megastuk uit te halen. Bovendien kon ik m'n fout (nog) niet traceren. Daarom ben ik verder gegaan met het Rondo, uit dezelfde serie (Whispered by the winds). Het ontwerp is ook van Mari Mac Donald. Van beide werken bij deze de update, hoewel ik binnenkort bij Scherzo dus een heel stuk kan gaan uithalen. Voorlopig kan ik in ieder geval vanavond lekker verder werken aan het Rondo...


vrijdag 5 november 2010

Geboortehanddoek

Even iets anders tussendoor. Bij het Scherzo heb ik ergens een telfoutje gemaakt, moet nog even uitzoeken waar en dat wordt waarschijnlijk een heel stuk uithalen :(
Deze handdoek heb ik gemaakt voor de geboorte van het zoontje van een kennis. Iedereen vindt hem erg leuk en ik wilde hem (de handdoek...) hier dan ook graag even laten zien.
Ik heb hem geborduurd met verloopgaren, geeft altijd een erg mooi effect.


Ik hoop dat ze er blij mee zijn, ik vond het in ieder geval erg leuk om te maken!

donderdag 4 november 2010

Update Scherzo 2

Scherzo vlot vrij aardig, het invullen van de "ster" kostte toch iets meer tijd dan ik van tevoren had ingeschat, maar het het is een heel prettig borduurwerk om mee bezig te zijn.
Ik zie dat bij het uploaden de foto is gedraaid, hij hoort 1 slag naar rechts...
Nu heb ik de avond nog voor me om er lekker verder aan te werken. Wordt vervolgd.

dinsdag 2 november 2010

Update Scherzo

Zoals beloofd, bij deze de update van Scherzo.
Met de jongste gaat het gelukkig vrij aardig, dus nu even tijd voor het plaatsen. 't Moet wel vlug-vlug, want voor vanavond staat er weer een schouwburgbezoekje gepland!

maandag 1 november 2010

Wat een middag/avond

Ik had gehoopt vanavond lekker te kunnen borduren. Helaas liep het een beetje anders dan gepland. We zijn momenteel druk met verbouwen en toen ik met de kinderen thuiskwam, wilden ze even kijken hoe het ervoor stond. De jongste kreeg onverwacht de stang van een stenenknipper tegen het voorhoofd, waarna ze echt wazig was. Wij dus heel snel naar de spoedeisende hulp. Daar bleek het nogal mee te vallen, vooralsnog geen hersenschudding, maar vannacht wel om de twee uur wakker maken en dan afwachten hoe het gaat.
So much voor een rustige avond!
Als alles verder loopt zoals we hopen, plaats ik morgen de update van het Scherzo.