zondag 29 mei 2011

Spring 4 en musicalbezoek...

Gisteren, na maanden wachten, was het dan eindelijk zover: we zouden naar Soldaat van Oranje de musical gaan.
We zouden samen met mijn ouders, zusje en haar man gaan. Oppas voor de kinderen was geregeld, we zouden 's nachts bij mijn zusje overnachten.
Gisterenochtend begon het al, de kaartjes waren spoorloos verdwenen! Gebeld met het ticketbureau en het was gelukkig al snel opgelost, een nieuwe print van de kaartjes zou worden klaargelegd bij de kassa en de parkeertickets kreeg ik over de mail. Gerustgesteld gingen we op weg. We hadden bij mijn zusje afgesproken (er moesten nog wat luchtbedden opgepompt worden...). Toen de oppas gearriveerd was, gingen we naar het Chinese restaurant waar we al eens eerder gegeten hadden. Wederom hebbenb we heerlijk gegeten. Toen door naar vliegbasis Valkenburg, waar de musical speelt.
Het eerste halfuur was geweldig. Toen was er een technisch probleem. Elke vijf minuten werd omgeroepen dat ze ermee bezig waren, dat het zo opgelost zou zijn en dat de voorstelling dan verder zou gaan. Na de vierde keer dat deze mededeling gedaan werd, kwam de acteur die Erik speelde het podium op. Ze konden het niet voor elkaar krijgen en de voorstelling stopte! Iedereen zou andere kaarten krijgen! Hebben wij weer! We wachten nu maar af, hopen dat we kaarten krijgen voor een zaterdag met 6 plaatsen naast elkaar... Het was echt een grote teleurstelling. Tot overmaat van ramp bleek de auto van mijn ouders ook nog een lekke band te hebben en de vervangende band mocht niet harder dan 80 km per uur, dus ze hebben een lekkere terugreis gehad, over de snelweg... Wij zijn in Zoetermeer nog even een cafe ingedoken en zijn vervolgens maar teruggegaan naar het huis van mijn zusje.
Vanochtend zijn we redelijk op tijd weer naar huis gegaan. Nu kan ik vanmiddag nog even lekker verder borduren aan Spring, ik hoop hem vandaag af te krijgen.
Groetjes!!

vrijdag 27 mei 2011

Spring 3

't Begint nu aardig op te schieten. Ik verwacht dat ik dit deel van Novalee maandag wel af heb.
Hij wordt ook steeds leuker.
Ik ben zelf zeer tevreden over het resultaat tot dusver en kan niet wachten tot dit deel klaar is.
Groetjes!!

donderdag 26 mei 2011

Spring (2)

Gisteren tijdens de zwemles heb ik behoorlijk wat kunnen doen. De oudste deed zijn best om met kleren boven water te blijven en dat lukte vrij aardig, dus kon ik mijn aandacht richten op Spring. Ik heb de rand bijna klaar, alleen de bloemetjes in de bovenrand nog. Ik ben verder gegaan met de stelen en blaadjes van de bloemetjes en vandaag kan ik de eerste bloemblaadjes gaan borduren. 't Gaat lekker!
Groetjes!!

woensdag 25 mei 2011

Nieuwe SAL Novalee

Gisteren heb ik de stof binnengekregen voor de nieuwe SAL van Novalee. Ik kon het niet laten te beginnen aan het eerste deel: Spring.
Hieronder het resultaat van de eerste steekjes. Het patroon borduurt wederom ontzettend prettig en net als de Paassal is ook dit erg leuk om te doen!
Vanmiddag bij de zwemles van de oudste ga ik lekker verder, terwijl hij voor het eerst met kleren aan zwemt. Hij ploeteren, ik genieten! Nu gauw naar m'n werk, hopelijk morgen een update.
Groetjes!!

zondag 22 mei 2011

Dick Bruna - Leeuw af

Eindelijk weer een berichtje, eindelijk weer een blok af van het ABC van Dick Bruna.
Afgelopen week heb ik niet zoveel kunnen borduren, 't was druk op het werk en thuis was er ook genoeg te doen. Toch heb ik vanochtend leeuw af kunnen maken. Ik ga verder met Kasteel, maar zal ook vandaag niet zoveel kunnen doen. Er is dit weekend namelijk kermis in het dorp en ook vanmiddag gaan we daar nog even heen. De kinderen vinden het geweldig, favoriete attractie is de Spin, zelfs van de jongste. Aangezien papa het na een keer wel gezien heeft in de Spin, is mama de rest van de middag de klos... Niet erg hoor, ik vind het zelf ook erg leuk, maar ben waarschijnlijk aan het eind van de middag wel een beetje draaierig...
Fijne zondag!
Groetjes!!

maandag 16 mei 2011

Kaartje geborduurd

En het is weer maandag! Wel een druilerig begin van de dag...
Gisteren hebben we een heel leuk feestje gehad, van de oom en tante van mijn man die 40 jaar getrouwd waren. Ze hielden het in Avifauna, in Alphen aan de Rijn. Eerst hebben de kinderen heerlijk gespeeld in de speeltuin en later hebben we met de hele familie genoten van het buffet.
Ik had een kaart voor ze gemaakt, hieronder het resultaat. Ook dit patroontje komt uit Cross Stitcher.
Groetjes!!

zondag 15 mei 2011

Romantique Sampler deel 10 en 11 af!

Deel 10 en 11 staan erop! Het borduurde heerlijk, ging lekker snel, ik heb de foto's al doorgemaild.
Zometeen moet ik spelen bij het vormsel van groep 8 in de kerk en vanmiddag heb ik een feestje; een oom en tante van mijn man zijn 40 jaar getrouwd. 't Wordt dus een drukke dag.
Fijne zondag iedereen!
Groetjes!!

zaterdag 14 mei 2011

SAL Romantique Sampler deel 11 af

Deze foto had ik gisteren al willen plaatsen, maar is niet gelukt omdat Blogger eruit lag.
Berichten waren weg en nieuwe konden niet geplaatst worden. Gelukkig stond gisteravond alles weer zoals het hoort...
Deel 10 is ook bijna klaar, ik verwacht daar morgen de foto van te kunnen plaatsen en dan maar weer verder met Leeuw.
Groetjes!!

donderdag 12 mei 2011

SAL Romantique Sampler deel 11

Vanmiddag kon ik pas beginnen aan de nieuwe delen van de Romantique Sampler, ik had eerder geen tijd om te printen.
Gisteren tijdens de zwemles heb ik een begin gemaakt met Leeuw van Dick Bruna.
Vandaag dus lekker bezig met deel 11. Het borduurt erg prettig, ik denk dat ik deze delen snel klaar heb.
Na deel 11 deel 10 en dan weer de "verplichte" blokken van het ABC. Als ik de blokken die ik voor deze maand ingepland heb staan afheb, kan ik eindelijk weer verder met de Friendshipquilt. Die ligt al een tijdje stil en mijn handen jeuken om ermee verder te gaan, maar als ik daar mee verder ga, kan Dick Bruna het schudden en dat vind de oudste niet leuk...
Groetjes!!

woensdag 11 mei 2011

Dick Bruna - Queue af!

Zo, ik ben weer druk aan het werk. Toch heb ik tussendoor Queue kunnen borduren. Ik lig een klein beetje achter op schema met het ABC, doordat de delen van de Romantique Sampler zo groot waren, maar dat trek ik wel weer recht, de delen die ik gisteren heb ontvangen zijn een stuk kleiner...
Na Queue ga ik verder met Leeuw en Kasteel. Updates volgen (na de updates van de Romantique Sampler...)
Groetjes!!

maandag 9 mei 2011

Kaartje voor moederdag

Gisteren was het weer moederdag en ik heb voor mijn moeder een kaartje geborduurd. Het patroontje komt uit de nieuwe Cross Stitcher. Ze is ook gek van borduren, daarom heb ik voor deze gekozen.
Nu ik hem gisteren gegeven heb, kan ik de foto plaatsen.
Groetjes!!

zondag 8 mei 2011

SAL Romantique Sampler deel 8 af!

Eindelijk is het me, net voor de deadline, gelukt: ik heb deel 8 af! Ik hoop dat de volgende delen wat vlotter gaan...
We hebben een heerlijke week achter de rug, waarin veel gespeeld en gezwommen is. Morgen wordt alles weer "normaal", de kinderen weer naar school en mijn man en ik weer aan het werk.
Is ook wel prettig, maar ik kijk alweer uit naar de volgende vakantie!
Groetjes!!

donderdag 5 mei 2011

SAL Romantique Sampler 8.4

Wat een heerlijke vakantieweek! Lekker spelen met de kinderen, zwemmen, af en toe een beetje borduren.
Van deel 8 alleen nog de bovenrand, ik ga de deadline dus net halen. Nou ja, kan ik meteen verder met deel 9 en 10...
Groetjes!!

dinsdag 3 mei 2011

Romantique Sampler 8.3

en weer een stukje verder...Lekker veel met de kindjes bezig dus het borduren schiet niet echt op, maar we hebben het wel heel gezellig met elkaar (en dat ik ook ontzettend belangrijk...)
Groetjes!!

zondag 1 mei 2011

Romantique Sampler 8.2

Na een heerlijke koninginnedag, die we met de kindjes vooral buiten hebben doorgebracht, ben ik niet echt veel verder gekomen.
Toch een foto.
Deze week hebben de kindjes vrij, hoop toch deel 8 aan het eind van de week af te hebben...
Groetjes!!