maandag 31 oktober 2011

Update Why God made little girls (2)

Tot zover ben ik gisteren gekomen. Het is zo leuk de tekst te zien groeien! De baby wordt begin december verwacht, dus dat ga ik zeker redden.
Toch zet ik A new Beginning even op een laag pitje, ik wil in ieder geval Sampler aux bleuets en Why God made little girls afhebben (bij Sampler aux Bleuets staat immers het jaartal al geborduurd, dus dat moet ik dit jaar afhebben...)
Groetjes!!

zondag 30 oktober 2011

Why God made little girls

Ik ben begonnen aan het patroon Why God made little girls. Het wordt voor de baby van een collega van me, ze is net (onverwacht iets eerder) met zwangerschapsverlof gegaan. Ik moet dus even flink aan de bak. Gelukkig borduurt het lekker, de tekst gaat vlot.
Groetjes!!

zaterdag 29 oktober 2011

Vandaag zijn we naar de beurs geweest...

't was heel gezellig met m'n moeder en zusje. Eerst lekker even Zuidplein door en daarna naar Ahoy. Het was leuk om weer op de beurs rond te lopen, maar ik vond het jammer dat veel van de gebruikelijke stands er niet waren (te denken aan Nenne, Merkwaardig, Cross Stitch Corner uit Duitsland en anderen). Voor mijn doen heb ik bijzonder weinig gekocht. Natuurlijk kon ik de kersttheedoeken van Jan Houtman niet laten liggen. Hetzelfde gold voor een schattig schaartje. Verder heb ik nog 1 patroon gekocht en een paar (nog te borduren) sleutelhangers.
Ik vond het erg leuk om Marion en Joze te ontmoeten bij de stand van Naald en Draad.
Na het beursbezoek zijn we nog lekker uit eten geweest en nu ben ik lekker weer thuis.
Groetjes!!

vrijdag 28 oktober 2011

Update A new Beginning (11)

Een paar dagen niet gepost. Dit was ook echt weer een van die weken, drukte op het werk, zelf niet helemaal in orde en een dochter die plotseling bang is voor elfjes die in het donker komen en haar lastig vallen. (ze vertikte het om zonder lichtje te slapen, was echt doodsbang...) Inmiddels hebben we "elfenspray", verdrijft elfjes zeer effectief en een hele mooie toverstaf (plumeau) die in combinatie met een toverspreuk en een hoop gezwaai ook ongewenste bezoekers weert... 't Meiske gaat weer vrolijk (en zonder lampje aan) slapen.
Heel veel heb ik deze week dus niet kunnen doen, maar ik heb wel weer een van de grotere figuren af en een paar kleinere.
Groetjes!!

maandag 24 oktober 2011

Sampler aux Bleuets deel 5 af!

Afeglopen weekend zijn we lekker een weekend weg geweest,  ik heb niet veel geborduurd, wel veel gezwommen ed, maar ik heb wel deel 5 af! Nu lekker verder met A new Beginning.
Groetjes!!

vrijdag 21 oktober 2011

Zo ver ...

ben ik nu met deel 5 van Sampler aux Bleuets. Dit deel is bijna klaar, volgende week werk ik weer aan A new Beginning en de week daarop ga ik verder met Sampler aux Bleuets. Zondagavond of maandagochtend zal ik een update plaatsen, van hopelijk deel 6.
Alvast een prettig weekend!
Groetjes!!

donderdag 20 oktober 2011

Helaas...

vandaag toch niet de update van deel 5 van Sampler aux Bleuets, ik had in de rand een telfoutje gemaakt en moest een stuk uithalen, waardoor ik het niet gered heb...
Kan een keer gebeuren, toch?
Ik hoop alles snel hersteld te hebben en binnenkort toch de foto van deel 5 af te laten zien.
Groetjes!!

woensdag 19 oktober 2011

Sampler aux Bleuets deel 4 af!

Ik heb net de laatste steekjes van deel 4 gezet, straks ga ik verder met deel 5 en dan ben ik op de helft! In de tweede helft komen ook andere figuren aan bod, ben benieuwd hoe vlot die wat borduren betreft gaan. Nu het lekker snel gaat, wil ik steeds maar doorgaan en kan ik het werk eigenlijk niet wegleggen (en dat moet natuurlijk wel, heb ook nog wat in het huishouden te doen...).
Ik hoop morgen deel 5 te laten zien.
Groetjes!!

dinsdag 18 oktober 2011

Sampler aux Bleuets deel 3 af

Gisteren heb ik heerlijk kunnen borduren, de kindjes waren heel lief aan het spelen, dus ik had alle tijd. Deel 3 van Sampler aux Bleuets is af en als het in dit tempo doorgaat, kom ik een heel eind in deze week. Dit werk komt in ieder geval dit jaar af en de lijst ligt al klaar!
Met het regenachtige weer van vandaag wordt het weer een rustig dagje binnenspelen en borduren. Morgen de volgende update!
Groetjes!!

maandag 17 oktober 2011

A new Beginning 10

Even de laatste update van A new Beginning, ik ga even verder met Sampler aux Bleuets.
Gisteren heb ik weer een van de grotere figuren geborduurd, ik heb nu de bovenrand bereikt.
Gisteravond ben ik samen met mijn moeder naar een optreden van Frank Blueka geweest, was echt geweldig! Voor meer info: Frank Blueka , of op youtube: halleluja , spancil hill .
In januari komt zijn nieuwe cd uit, gisteravond kregen we alvast een voorproefje, ik kan bijna niet wachten!
Groetjes!!

zondag 16 oktober 2011

Update 9

Weer een figuurtje af, in dit geval de letter A. Het begint nu lekker op te schieten, heb al bijna de bovenrand bereikt. Ik denk dat ik ongeveer op de helft ben en ik ben erg tevreden over het resultaat. Het Wildflowergaren borduurt erg fijn en ik vind het verloop erg mooi.
Gisteren heb ik niet zo gek veel gedaan, we hebben een dagje Duitsland gedaan, lekker boodschappen doen. In de auto ben ik bezig geweest met de eerste kerstkaarten, binnenkort een foto.
Fijne zondag!
Groetjes!!

vrijdag 14 oktober 2011

A new Beginning (8)

Zo, dit keer heb ik een van de grotere figuren af. (ondanks het Halloweenfeest van gisteravond...). Volgende week hoop ik zeer productief te zijn, ondanks het feit dat de kindjes ook vakantie hebben en lekker thuis zijn. Ik weet niet of ik erg veel aan borduren toe ga komen. Ik heb in ieder geval de avonden. Eerst nog lekker weekend....
Groetjes!!

donderdag 13 oktober 2011

Update 7

van A new beginning. Vandaag zal ik niet zo veel verder komen, vanavond heb in ieder geval weinig tijd, in verband met een Halloweenfeest. Zometeen de kindjes van school halen en dan nog wat opruimen ed in huis...
Groetjes!!

woensdag 12 oktober 2011

A new Beginning (6)

Het gaat lekker met A new Beginning, ik kan het al bijna geen "new beginning" meer noemen...
Nu de Romantique Sampler al zo vlot af is, ga ik de rest van de week met dit werk verder.
Volgende week pak ik dan de Sampler aux Bleuets weer op en zo ga ik afwisselen.
Ik heb er zin in!
Groetjes!!

dinsdag 11 oktober 2011

SAL Romantique Sampler af!

Vanochtend had ik de foto al op het borduurprikbord geplaatst, net voordat ik naar mijn werk ging, na werk, cursus en een etentje met mijn team heb ik nu nog net even tijd om de foto ook hier te plaatsen. Gisterochtend heb ik het patroon ontvangen, heb braaf eerst gestreken, maar daarna kon ik het niet laten om aan de slag te gaan. Ook gisteravond heb ik verder gewerkt en vanochtend voor werktijd nog net eve de laatste steekjes gezet. Nu is ie klaar! Nog even een mooie lijst vinden, inlijsten en dan heb ik nog een heel mooi plekje aan de muur waar deze sampler zeker goed tot zijn recht komt. Nu maar weer verder met A new Beginning!
Groetjes!!

maandag 10 oktober 2011

Een vijfde update...

van A new Beginning. Weer een stukje verder, moeilijk om deze weg te leggen voor de Romantique Sampler, maar ja, die moet ook even af. Ga ik straks na de strijk mee aan de slag. Vandaag werk ik niet want de oudste is ziek. Hij heeft geen koorts, maar moet zo ontzettend hoesten, het is gewoon worstelen om adem te halen (zo sneu). Ik hoop dat hij morgen weer wat beter is.
Groetjes!!

zondag 9 oktober 2011

A new Beginning (4)

Wat hebben we een geweldige avond gehad gisteren! De wedstrijden waren fantastisch, met veel humor. We hebben mooie kunststukjes gezien. Het optreden van Glennis Grace was ook erg goed, leuk om haar een keer live te horen.
Inmiddels ben ik weer een stukje verder met A new Beginning. De rest van de dag zal ik ook nog verder werken aan dit heerlijke patroon.
Groetjes!!

zaterdag 8 oktober 2011

En weer een figuur af

Dit werk is echt verslavend, het garen borduurt zo fijn, ik blijf maar doorborduren en ongemerkt schiet het dan supersnel op! Vandaag zal ik helaas niet zo veel kunnen doen, overdag allerlei andere dingen en vanavond gaan we naar de AFAS Tennis Classics. Dat lijkt me geweldig, er zijn ook vanavond nog wedstrijden van bijvoorbeeld Raemon Sluiter en Richard Krajicek en de avond wordt afgesloten door Glennis Grace!
Morgen wel een rustige dag, dus weer vlot verder en daarna moet ik dit patroon even opzij leggen omdat ik dan bezig ga met de laatste delen van de Romantique Sampler.
Groetjes!!

vrijdag 7 oktober 2011

Update a new beginning (2)

Gisteravond heb ik lekker een stukje verder geborduurd. De letter B liep als een trein! Tot maandag werk ik verder aan dit werk, kijken hoever ik kom!
Groetjes!!

donderdag 6 oktober 2011

Nieuw project: a new beginning

Omdat ik besloten heb toch niet deel te nemen aan de SAL van Waldchamps, heb ik ervoor gekozen te starten met een patroon dat ik voor mijn verjaardag gekregen heb: A new beginning, van Abbey Lane Designs. Ik borduur het niet met de standaard kleuren, maar met  prachtig garen van Wildflower, kleurnummer 113. Ik ben weg van het kleurverloop en de warme tinten. Zie hieronder het resultaat van het eerste figuur. Het borduurt niet echt snel, maar wel ontzettend prettig en ik ben persoonlijk zeer tevreden over het resultaat. Deze lap wissel ik af met de Sampler aux Bleuets. Natuurlijk krijg ik maandag nog de laatste delen van de Romantique Sampler, die ik dan zo snel mogelijk wil afronden (dan kan hij worden ingelijst!).
Groetjes!!

dinsdag 4 oktober 2011

Kerstornamenten

Het borduurwerk aan dit presentje van Cross Stitcher is gedaan, nu de afwerking nog...

Van bovenstaande moet onderstaande worden gemaakt...



Groetjes!!

maandag 3 oktober 2011

Twee kaarten

Twee kaarten af, wederom lekker buiten in het zonnetje geborduurd, wederom presentje bij Cross Stitcher. Ik ben bezig met het laatste presentje (van afgelopen maand, alvast voor kerst), ik hoop hier morgen een update van te laten zien (let wel, geen eindresultaat, er moet deze keer meer gebeuren dan alleen borduren en daar heb ik toch wat hulp bij nodig...)
Groetjes!!

zondag 2 oktober 2011

Bloem broches

Ik heb gisteren inderdaad lekker buiten verder kunnen werken aan wat kleine dingen. Hieronder het resultaat: twee bloembroches. Het pakketje zat als presentje bij een Cross Stitcher een tijdje geleden en het was er nog niet van gekomen ze te maken. Leuk als tussendoortje, nu ik m'n SAL's voor deze maand af heb. Vandaag ga ik ook nog verder met wat kleine dingen en daarna weer verder met de Sampler aux Bleuets (en weer lekker in het zonnetje!)
Groetjes!!

zaterdag 1 oktober 2011

Autumn af!

Gisteren heb ik heerlijk in de tuin kunnen borduren aan Autumn. 't Is wel vreemd om in je korte broek aan de herfst te werken, maar je hoort mij niet klagen...
Ik ben nu bezig met een paar kleine werkjes en ben ook weer verder gegaan met de Sampler aux Bleuets, deel 3.
Ga straks ook weer lekker buiten verder werken, updates hopelijk morgen.
Groetjes!!