maandag 14 februari 2011

Handdoek Onur

En hier is hij dan, de tweede handdoek! Ik heb hem gemaakt voor de geboorte van het zoontje van mijn collega Abi, Onur.
Ik heb nog even getwijfeld of ik de rook uit de schoorsteen ook zou voorzien van stiksteekjes, maar heb er uiteindelijk voor gekozen dit niet te doen (ziet er een beetje chemisch uit, geel met zwarte rook...)
Ik hoop dat Abi en zijn vrouw blij zijn met de handdoek, ik vond het in ieder geval erg leuk om te maken.
Groetjes!!

8 opmerkingen:

 1. mooi weer hoor!
  mag ik vragen hoe je de geborduurde borod vastzet op de handdoek? Gewoon vaststikken met de machine met een wit draadje?
  Ik heb hier felgroene handdoeken liggen en zou ze ook willen opleuken met een boord maar weet niet goed hoe....en zo'n witte boord op een felgroene handdoek lijkt me ook niet ideaal....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel leuk geworden en wat een mooie letters.

  Het blijven toch altijd leuke kadootjes

  groetjes ♥ miriam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Veerle,
  de rand stik je gewoon met de machine erop. Ik maak de witte randjes op alle kleuren handdoeken, het steekt altijd leuk af en je kunt de kleuren van het garen natuurlijk aanpassen aan de kleur van de handdoek. Er worden ook wel andere kleuren band verkocht, ik heb gehoord van groen en rood en eventueel wit met een gekleurd randje. Dit zou je bij borduurzaken of webshops kunnen bekijken. Het is echt heel leuk om te doen!Groetjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk boordje. Ja, die wolkjes zou ik ook niet omboord hebben met een stiksteek, is zo mooier.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. bedankt, ik probeer het zeker uit en plaats het op mijn blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. mag ik nog iets vragen?
  was je de boorden alvorens je ze op de handdoeken bevestigd? Kwestie van eventueel krimpen of zo? En wat zeg je aan de ontvangers kwa wasinstructies? ... gaat de DMC in de machine niet "bloeden" ?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. en als ol het goed zie, laat je de boord doorlopen aan beide zijden? Hoe ziet de verbinding er dan uit? Het uiteinde van de boord?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Veerle,
  ik was de boorden niet, ze zijn niet smoezelig, omdat ik ze in een avondje borduur (meestal).
  Je kunt de handdoeken als ze klaar zijn gewoon in de wasmachine stoppen, is tenminste bij mij altijd goed gegaan. Op de foto was de rand nog niet vastgestikt. Ik zal kijken of ik snel even tijd heb om een foto te plaatsen van de afwerking, dat is duidelijker.
  Groetjes!!

  BeantwoordenVerwijderen